Zadelaanpassen

Zadelaanpassen & reflocking

Wanneer we spreken over zadels aanpassen kan dit gaan over een nieuwe singelstoot aanzetten, nieuwe webbing, met de hand naaien van leder, ...


Reflocken is het heropvullen of het bij/afvullen van de kussens onder de zadel.

Dit doen we wanneer de wol hard wordt of wanneer er proppen wol ontstaan, Wanneer er synthetische wol in het zadel zit en dit willen vervangen in echte schapenwol. 

We kunnen ook synthetische wol bijvullen. Wanneer er te weinig of juist teveel wol in de kussen zit kan dit ter plaatsen aangepast worden. Er zijn vele redenen om te reflocken.


Het volledige heropvullen na 2-3 jaar is heel belangrijk voor het onderhoud van het zadel maar zeker voor de rug van uw paard én het comfort van de ruiter.

Als het zadel regelmatig (6 maanden) gecontroleerd wordt en 1 keer om de 2 jaar een totale vernieuwing van wol krijgt heeft dit zeer zeker een positieve invloed op de levensduur van het zadel. Bekijk het als een onderhoud van de wagen.


(bedenk je maar eens dat je met een knellend schoentje moet rondlopen, of er zit een steen in je schoen en hierin moet je een hele ballet dans uitvoeren.)

Het bijvullen van de kussen kan op stal gebeuren, zodat we onmiddelijk het zadel kunnen aanpassen aan de paardrug. We kunnen het paard in beweging zien met ruiter om dit goed te evalueren.